Včeraj, 5. 6. 2012, ob 12. 35 je na OŠ Mokornog potekal 2. sestanek otroškega parlamenta in šolske skupnosti

 IMG 2222

Udeležila sta se ga 2 predstavnika iz vsakega oddelka in poročala v imenu ostalih sošolcev. Na začetku je učenka Janja Sedlar predstavila predloge učencev glede šolske prehrane, nato pa je sledila krajša diskusija na temo zdrava vs. nezdrava prehrana. Učenci so se seznanili tudi z namenom spletne ankete o prehrani, ki jo bodo v tem in naslednjem tednu izpolnjevali vsi učenci od 4. razreda naprej.

Nato pa je sledilo poročanje predstavnikov oddelkov o tem, kako so učenci doživeli to šolsko leto, ali so se jim cilji na šolskem področju uresničili ali ne, kako so doživeli to šolsko leto ipd. Večina predstavnikov je mnenje svojih sošolcev predstavila na zelo zanimiv in izviren način: plakati, power point predstavitve; nastala pa je tudi kratka knjiga o šol. letu 2011/12.  Po diskusiji je sledilo še poročanje učenke Karmen Žgajnar o njenih vtisih in doživetjih iz občinskega in regijskega parlamenta ter s srečanja mladih parlamentarcev v Poreču.

Ob koncu so učenci podali ravnateljici še svoje želje in predloge. Preden pa smo se razšli, smo se posladkali in okrepčali s sokom.

 IMG 2206 IMG 2209 IMG 2212 IMG 2219

(Skupno 14 obiskov, današnjih obiskov 1)