Bo že držalo kar pravijo, da gre v tretje rado. Andreja Kernc, učenka 8.b razreda, si je v ponedeljek, 21. 5. 2012 na 46. srečanju mladih raziskovalcev Slovenije, ki je potekalo v Murski Soboti, priborila še tretje zlato priznanje. 

 DSC0009 

V ponedeljek, 21. 5. 2012, se je v Murski Soboti odvijalo 46. srečanje mladih raziskovalcev Slovenije. Na srečanje so se uvrstili najboljši mladi raziskovalci z regijskih tekmovanj po vsej Sloveniji. Le ti so se nato uvrstili v 1. krog izbora na državnem nivoju, le najboljši na posameznih področjih (razpisanih je 20 različnih področij) pa so se uvrstili v drugi krog državnega tekmovanja, in se potegovali za srebrna in zlata priznanja. Za ta priznanja se je potegovalo preko 430 različnih nalog. Prepričljiv preboj v zadnji krog je uspel tudi Andreji Kernc, ki je pod mentorstvom profesorja fizike in tehnike, Tomaža Kušarja ter zunanjega somentorja prav tako, profesorja fizike in tehnike, Davida Rihtaršiča, izdelala raziskovalno nalogo s področja robotike, elektrotehnike in elektronike z naslovom Roboti kot mravlje. Z osvojenim zlatim priznanjem je še enkrat dokazala svoje odlično znanje robotike.  

Posebna komisija, pa je Andrejino nalogo ocenila za izredno in jo tako predlagala za posebno nagrado, s čimer pa si je Andreja poleg zlatega priznanja prislužila udeležbo na svetovnem (evropskem) srečanju maldih raziskovalcev, ki bo potekalo od 2. do 7. 7. 2012 v Tuli, v Rusiji. Torej, svojo nalogo bo v angleškem jeziku lahko predstavila tudi svojim vrstnikom iz Evrope. To srečanje ni tekmovalnega značaja in je pravzaprav nagrada za najboljše mlade raziskovalce, kjer si lahko izmenjajo izkušnje in se spoznajo. Čestitke!

 DSC0004  DSC0016 Nagovor predsednika republike Slovenije, g. Danila Türka. Roboti - mravlje

(Slika 1: Andreja med zagovorom naloge; slika 2: Andreja z mentorjem in enim članom strokovne komisije, slika 3: Nagovor predsednika republike Slovenije, g. Danila Türka in slika 4: Roboti, ki jih je Andreja sestavila, sprogramirala in z njimi raziskovala – med delovanjem. )

Povzetek raziskovalne naloge – pdfRoboti kot mravlje

(Skupno 30 obiskov, današnjih obiskov 1)