Skoči na glavno vsebino

V soboto, 3. 6. 2023, je v Mokronogu potekalo že deseto tekmovanje v orientaciji – Po poteh Gubčeve brigade. Tekmovanja se je udeležilo 13 ekip, od tega je bilo 10  ekip iz osnovnih šol in 3 članske ekipe. Za našo šolo so nastopili učenci in učenke v osmih ekipah, eno ekipo pa so sestavili tudi zaposleni na OŠ Mokronog. Tekmovalci so morali v 2 urah prehoditi 8 km dolgo progo in na njej najti 10 kontrolnih točk. Na posameznih kontrolnih točkah, so opravljali tudi različne naloge: streljanje z zračno puško, met bombe v cilj in streljanje z lokom, letos pa jih je prvič čakal tudi točka presenečenja-prehod čez minsko polje. Na koncu je tekmovalce čakal še kratek test o poznavanju zgodovine na temo NOB in osamosvojitvene vojne za Slovenijo.

Vse naše ekipe so zelo dobro opravile naloge, še posebej so se izkazale 4 naše ekipe:

TROLI (Nejc Mauko, Žan Svenšek, David Resman), PARTIZANI (David Borštnar, Matej Smrke, Patrik Mrgole), DEČKI (Tjaž Jevnikar, Nejc Debevec, Nino Zupan)) in MI TRIJE (Jernej Mauko, Emil Toman, Jure Poljanec).

Ekipa Troli je osvojila 1. mesto v svoji kategoriji, ekipa Partizani 2. mesto in ekipa DEČKI 3. mesto. V članski kategoriji pa je ekipa MI TRIJE osvojila 1. mesto. Ekipa Troli je postala tudi absolutni zmagovalec in si za eno leto priborila prehodni pokal.

Čestitke vsem udeležencem tekmovanja.

(Skupno 120 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost