Tudi letos, kljub izrednim razmeram, smo obeležili Dan slovenske hrane in Tradicionalni slovenski zajtrk. Na daljavo – seveda.

Učiteljice smo pripravile različne aktivnosti v obliki videoposnetka in jih učencem posredovale na običajen način za delo na daljavo – preko spletnih učilnic. Učenci so si po ogledu videa izbrali dejavnost, ki jim je bila najbolj všeč, in jo izvedli. Izbirali so med pripravo štrukljev, kaše, izdelavo domačega masla, petjem in igranjem pesmi, pripravo pogrinjka …

Obvezna naloga je bila priprava tradicionalnega zajtrka z medom, maslom, kruhom, jabolkom in mlekom. Skupaj z družinskimi člani naj bi ta slasten zajtrk zaužili in ob njem pokramljali, tako kot je bilo to v navadi v preteklosti.

Učenci 4. in 5. razreda so sodelovali tudi v likovnem natečaju »Tradicionalni slovenski zajtrk. MED in AJDA«, kjer so slikali na temo slovenskega medu in ajde.

Očitno je bil večini najbolj všeč zajtrk, saj smo ravno za to dejavnost prejeli največ fotografij.

 

(Skupno 107 obiskov, današnjih obiskov 1)