Skoči na glavno vsebino

V soboto, 3. 6. 2023, smo se z učenci izbirnega predmeta nemščina (7. in 8. razred) odpravili na ekskurzijo v Salzburg.

Ob 4.35 smo se zbrali pred šolo in se polni pričakovanj odpravili proti Salzburgu. Pot nas je vodila mimo Ljubljane in Karavank. Okoli 9.00 smo že ugledali prve podobe okolice Salzburga. Najprej smo šli do znamenitega rudnika soli Hallein, kjer so do leta 1989 pridobivali sol, sedaj pa je odprt za turistične oglede. To je največji rudnik soli na svetu, ki je odprt za obiskovalce. Vanj nas je popeljal poseben vlakec. Največje doživetje je bil spust po 2 lesenih toboganih oz. drčah in vožnja z ladjico po majhnem jezeru v notranjosti rudnika.

Zatem smo se podali do  centra mesta Salzburg. Ogledali smo si mestno jedro z znamenito cerkvijo, ki je bila sedež škofov. V ozadju smo lahko videli tudi mogočni grad na vrhu vzpetine. Nato smo se odpravili še do gradca Mirabell, ki ga obdajajo čudoviti vrtovi. Po prostem ogledu smo se napotili do prirodoslovnega muzeja »Haus der Natur«, v katerem smo si lahko ogledali več zbirk živali, terarij, akvarij in tudi različne tematske razstave (planeti, letalstvo itd.). Na koncu je sledilo zasluženo kosilo v centru mestu in prosti čas za sprehod po ulicah ter nakupovanje spominkov.

Dan se je prevesil že v pozno popoldne in pohiteli smo nazaj proti avtobusu. Okoli 17.30 smo se morali posloviti od Salzburga in se odpeljati proti Sloveniji. Po tako odličnem dnevu so vsi učenci izrazili željo, da to ne bi bila naša zadnja ekskurzija v Avstrijo.

Zapisala učiteljica: Nataša Kuselj

(Skupno 199 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost